Bantinglijsten

Paragraaf voortgang:

Bantinglijsten helpen bij het bepalen of een voedingsmiddel in een gezond koolhydraatarm voedingspatroon past. Ze hebben verschillende kleuren (groen, oranje, lichtrood, rood, grijs) afhankelijk van de categorie voedingsmiddelen die ze bevatten:

  • Groen: op deze lijst staan producten die je naar behoefte kunt eten. Je kunt hiervan dus net zoveel eten als je wil, zonder je zorgen te hoeven maken over de hoeveelheid koolhydraten en of het wel gezond is;
  • Oranje: op deze lijst staan producten die je met mate kunt eten;
  • Lichtrood: op deze lijst staan producten die je bijna nooit eet. Je eet ze dus bij uitzondering;
  • Rood: op deze lijst staan producten die je niet meer moet eten;
  • Grijs: de producten op deze lijst zijn niet echt ongezond, maar ook niet gezond. Je kunt ze zelfstandig en naar eigen inzicht gebruiken.

Aan het eind van deze module vind je een link naar de Banting Lijsten.