Wijkaanpak in Gezond Wijdemeren

Leer meer over het effect van leefstijl op de gezondheid, en dat kleine stappen al veel effect kunnen hebben! Daarnaast vertellen we hoe wij gezonde leefstijl in ons dorp promoten en ondersteunen.

Kortenhoef, Loosdrecht en Nederhorst den Berg vormen samen de gemeente Wijdemeren. Huisartsen en therapeuten hebben de handen ineengeslagen en ze organiseren daar projecten om de gezondheid van de inwoners te verbeteren. In het project Gezond Wijdemeren is de samenwerking gezocht met 2Diabeat en Stichting Je Leefstijl Als Medicijn om de opmars van diabetes type 2 te stoppen. 

Mariska Brinkers is kaderhuisarts diabetes en vertelt vanuit de wetenschap hoe je aan de slag kunt gaan met gezonde leefstijl. De pijlers van het leefstijlroer komen aan bod, (voeding, beweging, ontspanning, slaap, verbinding), en wat het bewezen effect is op je gezondheid als je met een pijler aan de slag gaat.

Daarnaast vertelt huisarts Monique Stam, initiatiefnemer van Gezond Wijdemeren, hoe je een wijkaanpak opzet om samen met deze pijlers aan de slag te gaan. Een aanpak dus gebaseerd op zowel leefstijl als leefomgeving.

wijkaanpak in gezond wijdemeren
New call-to-action