Wat wel/niet eten?

Paragraaf voortgang:

Bij een koolhydraatarm voedingspatroon eet je WEL:

  • groente
  • fruit met mate
  • vlees, vis, gevogelte, kaas, eieren, zuivel
  • noten, paddenstoelen, champignons
  • peulvruchten (bonen, linzen, kikkererwten, spliterwten, etc) met mate
  • onverzadigde vetten uit vis, lijnzaad, noten, avocado, olijfolie
  • verzadigde vetten uit: zuivel, kokosolie, kokosmelk

Bij een koolhydraatarm voedingspatroon eet je NIET:

  • snelle koolhydraten zoals frisdrank, snoep, koek
  • producten met geraffineerd zetmeel: witte pasta, witte rijst, witbrood, chips
  • granen (tarwe, spelt, rogge, gort, haver, quinoa): zeer beperkt eten/vermijden
  • chemisch gemaakte transvetten (in harde margarines, frituur-/bak-/braadvetten en in producten uit de bakkersindustrie zoals koek, cake)